HomeHome   FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister   Log inLog in 
Snyggt spel?

 
Post new topic   Reply to topic    Swedish Maffia Forum Index -> Battlefield
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tutten



Joined: 16 Jan 2004
Posts: 460
Location: Örebro/Finland

PostPosted: Wed Jun 15, 2005 11:13 am    Post subject: Snyggt spel? Reply with quote

KÀnner du dig o uppgraderad med hÄrdvara? TÀnker du uppgradera din dator för att fÄ ut det snygga i dagens nya spel som ploppar ut pÄ marknaden?

Viktiga faktorer idag

1. Grafikkort (OpenGl2.0,Pixel Shader 2.0, Direct X 9.0 "Hardware" 256,512mb (Pci Exoress,AGP)? PCIEx!!!!

2. Minne. Jag rekommenderar 2048mb Ram "minimum" om du vil lha det snyggt och smidigt. NÀr vi inte har sÄ mÄnga 512 grafikkort att vÀlja idag. SÄ kan det snygga lagras bÀttre med 2048 mb.

3. CPU Minst 2.2Ghz (AMD64), Minst 3,0Ghz (Intel)


Jag har bra hÄrdvara sjÀlv,men jag tÀnker uppgradera RAM minner till 2048 DDR2 Ram. Har 1024 nu. Som vi vet sÄ Àr BF2 vÀldigt minneskrÀvande spel om man vill ha det snyggt.


NÀsta vÄr/sommar blir det dÄ 3:dje Generationens gamer hÄrdvara för mig med dual core cpu och gpu teknik.
Back to top
View user's profile Send private message
Cat
Master Admin
Personnel


Joined: 08 Apr 2003
Posts: 2330
Location: SĂ„sen.

PostPosted: Wed Jun 15, 2005 11:53 am    Post subject: Reply with quote

ojdÄ..
jag sitter med ynka 128 gpu och 1024 333 2700 ddr-ram, 3.06 gHz intel..
Du menar att jag inte klarar det dÄ? Sad

_________________
Discgolf Àger mig.
Back to top
View user's profile Send private message
miklo!
Senior Admin


Joined: 30 Nov 2002
Posts: 3179
Location: Göteborg/Lerum

PostPosted: Wed Jun 15, 2005 12:51 pm    Post subject: Reply with quote

Öh jo cat. Iaf demot klarar du av att spela Smile
Sen vet jag inte om det kommer att krÀva mer
dÄ hela spelet slÀpps.

Jag kör med AMD 2800+ barton - 512DDr - Radeon 9700Pro. Jag gÄr bara in för att döda. Och de flyter pÄ rÀtt bra med orginalinstÀllningarna.

Fan! 2048 ram!!!? :S Very Happy Damn... Behövs det verkligen sÄ mkt?

Sen en lite frÄga.

Det Àr vÀl ÀndÄ en bra mkt större skillnad pÄ en Intel p4 - 3ghz och en amd64 3500+ 2.2ghz? Eller?

Jag har för mig att min processor skulle ungefÀr vara som en p4 2.6/2.8ghz. Kan ju vara sÄ att det Àr tokfel. Det var en vÀn som sa det! Han kan va det!

tjo

_________________
Squadron Àr min lekkamrat
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
tutten



Joined: 16 Jan 2004
Posts: 460
Location: Örebro/Finland

PostPosted: Wed Jun 15, 2005 14:23 pm    Post subject: Reply with quote

Jo det klarar av spelet, men om du vill ha det snyggt med högsta instÀllningar och smidigt"lagg fritt" spelande dÄ sÄ krÀver det mera. med 2048ram och 256mb Kan spelet ladda in mer grejer i minnet utan att behöva ladda om dem/tömma minnet o ladda om, dÄ nÀr man har pÄ höga instÀllningar dvs.

Detta spel Àr vÀÀÀldigt RAM krÀvande : AnvÀnder ca 660mb av mitt RAM minne nÀr man spelar och seda nÀr xp vill ha ca 250 ocksÄ sÄ blir det hela 90mb över Smile

Jag syftar pÄ en AMD 64 cpu och Intel 3,0. AMD 64an kan göra mer berÀkningar per millisekund Àn intlel's dÀrifrÄn fnkar den bÀttre i spel eller ÀrungefÀr likasnabb som intles 3,0
Back to top
View user's profile Send private message
Fenan
2006 Gulddonator
2006 Gulddonator


Joined: 01 Oct 2002
Posts: 3348
Location: Örebro

PostPosted: Wed Jun 15, 2005 18:15 pm    Post subject: Reply with quote

URK!! fÄr nog bli mer RAM dÄ med min första/nÀsta lön.
Back to top
View user's profile Send private message
Oskar-



Joined: 07 Oct 2002
Posts: 3248
Location: Dekadensen

PostPosted: Wed Jun 15, 2005 18:42 pm    Post subject: Reply with quote

2048 mb ram ger oftast bara ökade sökningstider mellan stickorna.

Personligen rekommenderar jag 1024 mb kvalitéts ram typ OCZ.

_________________
"A morning of awkwardness is far better than a night of loneliness" - Hank fucking Moody.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Fenan
2006 Gulddonator
2006 Gulddonator


Joined: 01 Oct 2002
Posts: 3348
Location: Örebro

PostPosted: Wed Jun 15, 2005 19:19 pm    Post subject: Reply with quote

streiz0re wrote:
Personligen rekommenderar jag 1024 mb kvalitéts ram typ OCZ.
ok, URK^2 (i kvadrat!!)
Back to top
View user's profile Send private message
SilentPredator



Joined: 01 Oct 2002
Posts: 4880
Location: Malmö City !

PostPosted: Thu Jun 16, 2005 21:40 pm    Post subject: Reply with quote

šva kostar de dÄÄ? Very Happy ..ska in o se pÄ JMEData va d tar för sake o ting dÀr..mÄÄste fixxa till min dator sÄ BF2 kan funka!! Very Happy
_________________
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
HOOLIGANS ATTACK!



Joined: 14 May 2005
Posts: 198

PostPosted: Sun Jun 19, 2005 11:04 am    Post subject: Reply with quote

SilentPredator wrote:
šva kostar de dÄÄ? Very Happy ..ska in o se pÄ JMEData va d tar för sake o ting dÀr..mÄÄste fixxa till min dator sÄ BF2 kan funka!! Very Happy


449 kr men finns nog billigare.
Back to top
View user's profile Send private message
&Trigger_Finger



Joined: 01 Oct 2002
Posts: 526
Location: VÀsterÄs

PostPosted: Sun Jun 19, 2005 11:33 am    Post subject: Reply with quote

Assault wrote:
SilentPredator wrote:
šva kostar de dÄÄ? Very Happy ..ska in o se pÄ JMEData va d tar för sake o ting dÀr..mÄÄste fixxa till min dator sÄ BF2 kan funka!! Very Happy


449 kr men finns nog billigare.


398:- pÄ Webhallen
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
HOOLIGANS ATTACK!



Joined: 14 May 2005
Posts: 198

PostPosted: Sun Jun 19, 2005 11:46 am    Post subject: Reply with quote

&Trigger_Finger wrote:
Assault wrote:
SilentPredator wrote:
šva kostar de dÄÄ? Very Happy ..ska in o se pÄ JMEData va d tar för sake o ting dÀr..mÄÄste fixxa till min dator sÄ BF2 kan funka!! Very Happy


449 kr men finns nog billigare.


398:- pÄ Webhallen


Eller billigare det sa jag Razz!!!
Back to top
View user's profile Send private message
&Trigger_Finger



Joined: 01 Oct 2002
Posts: 526
Location: VÀsterÄs

PostPosted: Sun Jun 19, 2005 11:51 am    Post subject: Reply with quote

Assault wrote:
&Trigger_Finger wrote:
Assault wrote:
SilentPredator wrote:
šva kostar de dÄÄ? Very Happy ..ska in o se pÄ JMEData va d tar för sake o ting dÀr..mÄÄste fixxa till min dator sÄ BF2 kan funka!! Very Happy


449 kr men finns nog billigare.


398:- pÄ Webhallen


Eller billigare det sa jag Razz!!!


Ja? Jag skrev bara vad det kostade pÄ Webhallen Razz
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
magnus
Master Admin
Technician


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 7066
Location: CLASSIFIED

PostPosted: Sun Jun 19, 2005 13:44 pm    Post subject: Reply with quote

streiz0re wrote:
2048 mb ram ger oftast bara ökade sökningstider mellan stickorna.

Personligen rekommenderar jag 1024 mb kvalitéts ram typ OCZ.

Fast nog mÄste det vara snabbare Àn att swappa till disk. Ifall ens dator krÀver mer Àn 1024 mb i ram sÄ blir det ju iaf ett bÀttre alternativ.

_________________
"I believe in Mr Grieves"
-The Pixes

Freeze.. Bitch. ( #FreezeBitch @ q-net )

http://www.mrgrieves.com
http://www.hacka.net
http://www.osant.se

dmi
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Delreich



Joined: 06 Nov 2002
Posts: 1649
Location: Linköping

PostPosted: Sun Jun 19, 2005 23:18 pm    Post subject: Reply with quote

magnus wrote:
streiz0re wrote:
2048 mb ram ger oftast bara ökade sökningstider mellan stickorna.
Personligen rekommenderar jag 1024 mb kvalitéts ram typ OCZ.

Fast nog mÄste det vara snabbare Àn att swappa till disk. Ifall ens dator krÀver mer Àn 1024 mb i ram sÄ blir det ju iaf ett bÀttre alternativ.

Man brukar vÀl inte ha sÄ mÄnga andra program aktiva nÀr man spelar dock...
SÄ lÀnge man inte behöver swappa mitt i spelandet sÄ Àr det ju lugnt. Lite
swap vid uppstart ska man ju kunna leva med.

_________________

http://www.leasticoulddo.com/
http://www.questionablecontent.net/
http://www.frozenreality.co.uk/comic/bunny/
Back to top
View user's profile Send private message
tutten



Joined: 16 Jan 2004
Posts: 460
Location: Örebro/Finland

PostPosted: Mon Jun 20, 2005 0:21 am    Post subject: Reply with quote

men som jag tÀnker "bara jag dÄ" SÄ mÄste det ju vara bÀttre att ha 2048 Ànn 1024 sÄ kan spelet lÀgga mer grejer pÄ minnet utan att behöve ladda ut dme ladda in och lÀgga pÄ disk. jag ska spela spelet pÄ högsta instÀllningar dÀrför vill jag ha ett minne till sÄ att spelet kan lÀgga dit en massa textur grejs osv
Back to top
View user's profile Send private message
icebreaker



Joined: 01 Oct 2002
Posts: 1023

PostPosted: Mon Jun 20, 2005 8:18 am    Post subject: Reply with quote

Det magnus menar (rÀtta mig om jag har fel) Àr att vid en kritisk punkt
sÄ kommer det vara snabbare att swappa till disk Àn att köra via
'billiga' lÄngsamma minnen. FrÄgan vad som Àr billigast om det Àr att
köpa en stor snabb disk eller mÄnga lÄngsamma minnen.

_________________
<a href="http://www.bf2sigs.net/sigs/link/43424800"><img src="http://www.bf2sigs.net/sigs/0/rand/43424800.jpg"></a>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
magnus
Master Admin
Technician


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 7066
Location: CLASSIFIED

PostPosted: Mon Jun 20, 2005 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

icebreaker wrote:
Det magnus menar (rÀtta mig om jag har fel) Àr att vid en kritisk punkt
sÄ kommer det vara snabbare att swappa till disk Àn att köra via
'billiga' lÄngsamma minnen. FrÄgan vad som Àr billigast om det Àr att
köpa en stor snabb disk eller mÄnga lÄngsamma minnen.

Nej, jag menade att köpa 2x1024 mÄste vara ett bÀttre alternativ ifall datorn drar mer Àn 1024 i ram.

Quote:

Detta spel Àr vÀÀÀldigt RAM krÀvande : AnvÀnder ca 660mb av mitt RAM minne nÀr man spelar och seda nÀr xp vill ha ca 250 ocksÄ sÄ blir det hela 90mb över

Under spel ska det dra 660 mb i ram, plus XP tar 250 plus, antivirus, brandvÀgg och lite annat smÄtt och gÄtt. Det mÄste ju innebÀra att man ganska lÀtt kan hamna i situation dÀr man ofta swappar till disk, vilket Àr lÄngsamt. TvÄ minnen blir snabbare, pga att söktider mellan sina tvÄ 1024 minnen kan omöjligt ta lÀngre tid Àn att tiden nÀr man swappar till disk.

_________________
"I believe in Mr Grieves"
-The Pixes

Freeze.. Bitch. ( #FreezeBitch @ q-net )

http://www.mrgrieves.com
http://www.hacka.net
http://www.osant.se

dmi
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tutten



Joined: 16 Jan 2004
Posts: 460
Location: Örebro/Finland

PostPosted: Mon Jun 20, 2005 16:04 pm    Post subject: Reply with quote

Sen Àr det inga billiga minnen(2.600:-) nÀr jag köpte första och nu kostade den 1500:.- Smile samma minne alltsÄ vilket i min ögon Àr bra om ska flera minnen. att man har av samma mÀrke,frekvens strömförbrukning osv osv etc Smile. det Àr 2st DDR2(240pin) PC4300 600mhz minnen. Som körs i dual channel nÀr man har 2st i dimm1 och 4.+ + MSI NeoPlatinum 54G 925XE Mammakort.vad betyder dual channel? För det stod i population rules för minnen i manualen att stickorna körs i singel channel nÀr man har en men nÀr man har 2 eller flera i vissa slottar sÄ kört de i dual-channel.För att tillÀgga ocksÄ sÄ sitter windows och spelet(demot i detta fall) pÄ en 10 000rpm disk med en win vÀxlingsfil pÄ 3000. Vad ska man ha den vÀxlingsfilen pÄ för att det ska funka bÀst

ÄndĂ„ har man problem med ladningsfrys osv. men kanske för att detta Ă€r demo och Ati inte har optimerad mjukvara för spelet Ă€nnu?.Nu blev det lite rörigt
Back to top
View user's profile Send private message
magnus
Master Admin
Technician


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 7066
Location: CLASSIFIED

PostPosted: Tue Jun 21, 2005 10:01 am    Post subject: Reply with quote

Man ska ha en sÄ LITEN vÀxel (swap)-fil som möjligt. Detta pga att man ju inte vill att windows ska vÀxla (swappa) till disk. SÄ, har man mycket minne sÄ sÀtter man den till minsta möjligen.
_________________
"I believe in Mr Grieves"
-The Pixes

Freeze.. Bitch. ( #FreezeBitch @ q-net )

http://www.mrgrieves.com
http://www.hacka.net
http://www.osant.se

dmi
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
icebreaker



Joined: 01 Oct 2002
Posts: 1023

PostPosted: Tue Jun 21, 2005 13:29 pm    Post subject: Reply with quote

Finns reghack du kan göra som funkar bÀttre för att fÄ fram den effekten.
_________________
<a href="http://www.bf2sigs.net/sigs/link/43424800"><img src="http://www.bf2sigs.net/sigs/0/rand/43424800.jpg"></a>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Swedish Maffia Forum Index -> Battlefield All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
   
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Om Cookies