HomeHome   FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister   Log inLog in 
kokboken för oss ungkarlar
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Swedish Maffia Forum Index -> General discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
waingro
Admin


Joined: 04 Dec 2002
Posts: 2492

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 13:18 pm    Post subject: Reply with quote

En annan ganska lätt god rätt är köttfärsfylld barkis

Skär av barkisens topp så du får som ett lock, sen tar du ut allt "mjukt" som finns i barkisen.
Stek upp köttfärs med champinjoner, lök och paprika och lite goda kryddor.
Sen blandar du i lite av innehållet ur barkisen i köttfärsen och lägger i köttfärsen i barkisen, täcker köttfärsen med massa ost (spelar ingen roll vilken), sen på med locket och in i ugnen med den, låt stå tills den börjar få en fin färg och osten ska va helt smällt.
Skit gott och ganska enkelt !

_________________
Heroes never die, they just reload !
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Volvo 240



Joined: 13 Nov 2002
Posts: 6731

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 13:22 pm    Post subject: Reply with quote

stekt potatis bacon och ägg.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
TheMighty. Mistress



Joined: 07 Apr 2003
Posts: 1539
Location: Stockholm

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 15:28 pm    Post subject: Reply with quote

& [KACFM]kass wrote:
En annan ganska lätt god rätt är köttfärsfylld barkis

Skär av barkisens topp så du får som ett lock, sen tar du ut allt "mjukt" som finns i barkisen.
Stek upp köttfärs med champinjoner, lök och paprika och lite goda kryddor.
Sen blandar du i lite av innehållet ur barkisen i köttfärsen och lägger i köttfärsen i barkisen, täcker köttfärsen med massa ost (spelar ingen roll vilken), sen på med locket och in i ugnen med den, låt stå tills den börjar få en fin färg och osten ska va helt smällt.
Skit gott och ganska enkelt !


Ursäkta mig,,här anser jag mig vara matlagningsexperten no1 och så kommer du och slänger dig med värsta uttrycken som jag aldrig hört talas om...du kanske kan översätta det boråsiska ordet "BARKISEN"..för mig här i sthlm så betyder det BAR-KILLEN Shocked och jag vet inte om kannibalism är något som tilltalar mig just idag... Razz

_________________
Nicket gubbslem har jag lånat av en feministisk organisation.
Dock är även gubbslem en av sveriges vanligaste alger, på latin Gonyostomum semen.
All annan tolkning står för er..

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
[HVMK]Linedance



Joined: 12 Dec 2002
Posts: 2531
Location: borås

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 15:34 pm    Post subject: Reply with quote

[SSRF]gubbslem wrote:
& [KACFM]kass wrote:
En annan ganska lätt god rätt är köttfärsfylld barkis

Skär av barkisens topp så du får som ett lock, sen tar du ut allt "mjukt" som finns i barkisen.
Stek upp köttfärs med champinjoner, lök och paprika och lite goda kryddor.
Sen blandar du i lite av innehållet ur barkisen i köttfärsen och lägger i köttfärsen i barkisen, täcker köttfärsen med massa ost (spelar ingen roll vilken), sen på med locket och in i ugnen med den, låt stå tills den börjar få en fin färg och osten ska va helt smällt.
Skit gott och ganska enkelt !


Ursäkta mig,,här anser jag mig vara matlagningsexperten no1 och så kommer du och slänger dig med värsta uttrycken som jag aldrig hört talas om...du kanske kan översätta det boråsiska ordet "BARKISEN"..för mig här i sthlm så betyder det BAR-KILLEN Shocked och jag vet inte om kannibalism är något som tilltalar mig just idag... Razz


barkis. limpa vitt bröd.

_________________
"du har gjort allt som man ska, du är artig du är glad." (raymond och maria) men du blir ändå aldrig månadens maffian!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
waingro
Admin


Joined: 04 Dec 2002
Posts: 2492

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 15:36 pm    Post subject: Reply with quote

[SSRF]gubbslem wrote:
& [KACFM]kass wrote:
En annan ganska lätt god rätt är köttfärsfylld barkis

Skär av barkisens topp så du får som ett lock, sen tar du ut allt "mjukt" som finns i barkisen.
Stek upp köttfärs med champinjoner, lök och paprika och lite goda kryddor.
Sen blandar du i lite av innehållet ur barkisen i köttfärsen och lägger i köttfärsen i barkisen, täcker köttfärsen med massa ost (spelar ingen roll vilken), sen på med locket och in i ugnen med den, låt stå tills den börjar få en fin färg och osten ska va helt smällt.
Skit gott och ganska enkelt !


Ursäkta mig,,här anser jag mig vara matlagningsexperten no1 och så kommer du och slänger dig med värsta uttrycken som jag aldrig hört talas om...du kanske kan översätta det boråsiska ordet "BARKISEN"..för mig här i sthlm så betyder det BAR-KILLEN Shocked och jag vet inte om kannibalism är något som tilltalar mig just idag... Razz


Du vet väl vad en barkis är ?
En limpa typ...

_________________
Heroes never die, they just reload !
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Fren
Master Admin
Personnel


Joined: 01 Oct 2002
Posts: 7556

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 15:50 pm    Post subject: Reply with quote

det heter Bergis i sthlm av nån dum anledning
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
waingro
Admin


Joined: 04 Dec 2002
Posts: 2492

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 16:31 pm    Post subject: Reply with quote

[SM]Fren wrote:
det heter Bergis i sthlm av nån dum anledning


haha de va de dummaste jag hört hahaha, jäjä man lär sig nåt nytt varje dag !

_________________
Heroes never die, they just reload !
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Delreich



Joined: 06 Nov 2002
Posts: 1649
Location: Linköping

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 16:42 pm    Post subject: Reply with quote

[SM]Fren wrote:
det heter Bergis i sthlm av nån dum anledning

inte bara stockholm... aldrig sett det nämnt som barkis förrut
Back to top
View user's profile Send private message
dyring



Joined: 22 Jan 2003
Posts: 1195
Location: helsingborg

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 16:50 pm    Post subject: Reply with quote

Ring 118118.
Fråga efter en pizzeria med hemkörning.
Bli kopplad(slå nummer själv är jobbigt)
Sätt dig vid datorn och chatta på IRC medan du väntar på pizza.
Gå och hämta pizzan vid dörren(jobbigt, men detta arbetet är tyvärr nödvändigt)
Är pizza.

Klart!

//dyring

_________________
MER BAHRAIN ÅT FOLKET!!!

www.freezebitch.dk/
www.freezebitch.dk/forum
Back to top
View user's profile Send private message
Dude
swm:s byfyllo


Joined: 02 Oct 2002
Posts: 5883

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 17:06 pm    Post subject: Reply with quote

Gå ut i köket, knuffa undan ölburkar och annat skräp och hitta kylen. Leta efter föda. Bli överlycklig när du hittar en burk tacosås (mild) och en avocado... sörpla i sig tacosåsen och ät avocadon med händerna.... det var min frukost idag...
Back to top
View user's profile Send private message
PlumSum



Joined: 04 Dec 2002
Posts: 958
Location: Iggesund

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 17:19 pm    Post subject: Reply with quote

Havlgrens Kycklingsfilée med pasta

denna gjorde jag idag Very Happy

det blev för 2-3 pers

detta behöver du:
* Pasta (valfri)
* 2 kycklingfiléer
* 1 burk uncle ben's sweet thai chili
* 1 burk Creamfraiche
* 1/2 paprika (min va stor så därför halva)
* 1 lök (hade väldigt liten lök)
* 1 äpple
* ketchup
* kryddor
* wokpanna
* kastrull

Koka valfri pasta (jag körde sånna som ser ut som ett rör).
Stykafiléerna till tärningar, börja stek.
När de e färdiga stopppar du i hackadlök, tärnigs förmade äppelbitar å hackad paprika, blandar om å låter det brännas på lite.
NU häller du i sweet thai chili burken, blanda om.
sedan tar du pastan å häller i. häll på lite kehtcup å blanda om
häll i creamfraichen å blanda om.

Nu kryddar du med lite vitlökspulver. ta å krydda på med sweet chili krydda. Å sist men inte minst Curry en hel hög Smile

nu låter står du å rör om medans det puttra/kokar (bara ett litet tag. typ max 4 min)

Sen e det bara å käka...de va gö gott

Fast ni ska ju tänka på vem som e kocken å Very Happy inte världens bästa precis men han duger i krig Very Happy

_________________
Mod är bara vad den fege tar till när han inte törs!


#devil&saint
www.devilandsaint.tk
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Praest[Man]
Anti Spam Force


Joined: 01 Nov 2002
Posts: 1761

PostPosted: Mon Feb 23, 2004 11:38 am    Post subject: Reply with quote

Enkelt recept också:

Kycklingfile (2 st, runt 300g eller nåt)
Frysta thaiwokgrönsaker
Thai Kycklingfond
Gul lök
Grädde

Slica upp kycklingen, stek upp den (noga, tänk på bakterierna), när de är stekta slänger du på löken tills den blir lite brynd, sen i med grönsakerna. Låt grönsakerna bli uppvärmda och lite småstekta, sen på med fonden och lite grädde (efter eget tycke). Sen krydda med curry och dylika saker.

Servera med ris. Fantastiskt gott, relativt nyttigt (beror på mängden grädde du tar) och går snabbt.
Back to top
View user's profile Send private message
cozed



Joined: 03 Sep 2003
Posts: 92
Location: Borås

PostPosted: Mon Feb 23, 2004 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

Något som är underbart gott är Pasta á la Bacon!

"Lagom med makaroner"
2 pkt bacontärningar
½ gul lök
1 paprika
½ burk creme fraiche
lite sallad kan också adderas efteråt

Nu gör du såhär:
koka pastan samtidigt som du börjar steka bacontärningarna.
när du känner att du stekt ett tag så slänger du ner paprikan och löken i samma stekpanna, så att de kan dra åt sig utav baconens ljuvliga smak, eller vice versa. Razz
känslan är viktig, för när du känner att du har stekt klart och kokat färdigt makaronerna, så är det bara till att lägga upp på en tallrik.
smeta på lite creme fraiche och kanske lite extra sallad.
Bon appetit!

annars så har vi något som är gott, men kanske inte så välbaserad mat.
enbart pasta med aromat. MUMMA! Smile

_________________
C to-the O to-the Z to-the E to-the D!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
naTas



Joined: 20 Oct 2002
Posts: 715
Location: Gbg

PostPosted: Mon Feb 23, 2004 16:27 pm    Post subject: Reply with quote

Man måste ju veta vad Barkisar e oavsett var man bor.
Trodde alla hade kollat på galenskaparnas serie "Macken" där ska dom ju fan få betalt med 40 Barkisar. Vely funny indeed

_________________
Jag gillar gobbe och gobbe gillar mig!
http://www.moviewavs.com/cgi-bin/moviewavs.cgi?Old_School=ilikeyou.wav
"Trying is the first step towards failure"
"Assumption is the mother of all fuckups"

dmi
Back to top
View user's profile Send private message
[KACFM]meijs



Joined: 10 Oct 2002
Posts: 910
Location: Nordpolen

PostPosted: Mon Feb 23, 2004 20:53 pm    Post subject: Reply with quote

2 delar pulvermos utblandat med kallvatten (ska vara väldigt pulvrigt) och 1 del ketchup, mmmm...
_________________
Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
mts
pensionerad hest


Joined: 05 Aug 2003
Posts: 4658
Location: nkpg

PostPosted: Mon Feb 23, 2004 23:27 pm    Post subject: Reply with quote

* One nice slice of tenderized tideybeef (or equal amound of other beef)
* a couple of scared vegetables from the deepest hideout in the fridge
* potatoes potatoes potatoes
* some kind of nice gravy

fry beef, cook potatoes.. eat and enjoy!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
magnus
Master Admin
Technician


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 7066
Location: CLASSIFIED

PostPosted: Tue Feb 24, 2004 3:54 am    Post subject: Reply with quote

Magnus bananpotatis wrote:

Funkar bra med det mesta, hundra gånger godare än trista pommes o så.

  • Sätt igång ugnen på 225 grader.
  • Skala ett gäng potatisar, ej mjöliga. Ifall potatisarna är väldigt olika stora, så kan du skära itu de större. Är de ungefär lika stora blir det en jämnare effekt i nästa steg.
  • Lätt potatisen i en kastrull med kallt vatten, och låt koka upp.
  • Precis när allt har kokat upp så tar du av kastrull från platta och häller av vattnet.
  • Skiva potatisen i klyftor. Du ska nu se att lite av ytan på potatisen har blivit lite kokt, dock inte mitten. Detta lägger grunden till framtida krispighet.
  • Ta och olja in en plåt, gärna med någon finare olivolja, lägg potatisklyftorna i plåten och rör runt, så att potatisen blir lite inoljad.
  • Ta en del ströbröd och strö över potatisen, och rör runt lite.
  • Stoppa in plåten och vänta tills potatisen blev gyllenebrun, gärna lite svart i kanten.. krispigt är gott. Glöm inte att röra runt lite då o då, då det inte blir blekt på ena sidan och tvärtom på andra.
  • Servera med en god bit kött, fisk, och sås.


_________________
"I believe in Mr Grieves"
-The Pixes

Freeze.. Bitch. ( #FreezeBitch @ q-net )

http://www.mrgrieves.com
http://www.hacka.net
http://www.osant.se

dmi
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
[SSRF]Remoulade



Joined: 01 Oct 2002
Posts: 1709
Location: Sthlm

PostPosted: Tue Feb 24, 2004 10:47 am    Post subject: Reply with quote

En fin klassiker när det gäller fullmat är ju pasta med spenatsås...

Plocka fram din hackade spenat ur frysen, ge den en smäll. hacka en gul lök i halverade halvmånar, olja i en kastrull, ner med löken och en finhackad vitlöksklyfta. På med locket, under tiden rotar du igenom kryddskåpet och slarvar i lite vad du hittar. Bahmi goreng krydda och persilade funkar t. ex. skitbra ihop. Ner med spenaten när löken börjar se lite mjuk och go ut. Häll på lite vatten så att du inte sabbar kastrullen.
Nu kommer tricket..... Precis när créme fraichen ska i så chockar du din spenat med sjukt mycket slotts starka senap!!!! I med pastan och slafsa runt lite. Smaskens!!

_________________
http://www.ssrf.webb.se/
http://www.sinanju.com/
Back to top
View user's profile Send private message
[KACFM]Old_Dog



Joined: 28 Oct 2002
Posts: 1195
Location: Gothenburg / Sweden

PostPosted: Tue Feb 24, 2004 11:07 am    Post subject: Reply with quote

Min fiskgryta...(Ungefär = Bouilla-Baisse)

Torsk. (Går också bra med kattfisk)

Gul Lök

Vitlök

Färska Räkor.

Champinjoner.

Grädde.

Créme Fraiche.

Laxfjordens Musslor i vitlökssmör.

Vitt vin.

-----------------


Stek löken. (Separat) Salta och peppra.

Stek räkorna (lätt) och pressa över 1 klyfta vitlök. Salta och peppra.

Stek Champinjoner. Salta och peppra.

Häll lite olja i en gryta och låt oljan bli varm.

Rör ner löken, räkorna och champinjorerna.

Red detta med grädde, créme fraiche och vitt vin. Tillsätt vatten tills du en konsistens någonstans mellan gryta och soppa.

Koka nu upp innehållet i grytan och lägg i torsken som du låter koka med ca. 5 minuter. Efter att torsken är färdig lägger du i musslorna.


Servera med ris, en kall pilsner och helst ett nybakt bröd till.

_________________
Häst utan tygel, som vägen minns.

Ta mig till landet som inte finns.
Back to top
View user's profile Send private message
KrosuZ
Senior Admin


Joined: 01 Oct 2002
Posts: 4892
Location: Lund

PostPosted: Tue Feb 24, 2004 13:26 pm    Post subject: Reply with quote

Korvkrösuznoff för 1-3 pers

    Du behöver:

  • 1 - 1 1/2 lök (beror på storlek osv)
  • 1 pkt Grädde av någon sort eller Créme Fraiche
  • Ketchup
  • Tomatpuré
  • 1 korv (helst falukorv) detta kan ju väljas beror på smak
  • Olja eller smör (detta också lite beroende på smak)
  • Pasta vänliga kryddor

    Gör så här:

    Släng ner matfett i en stekpanna. Finhacka löken lägg ner det i stekpannan när de fettet har vrämts upp o sänk även lite på värmen för att sedan skiva korven o lägg ner även de i stekpannan. När även korven börjar få färg sänker du på värmen för o sedan klicka i grädden. Låt de puttra lite för att sedan färgsätta de med lite tomatpuré och ketchup (ketchupen är mer för en smakbrytning) detta är för att färgsätta maten till en röd nyans. Krydda med salt och peppar. Även lite andra kryddor som Basilika, oregano och så... ett hemligt tips är färdiga Pasta kryddor... låt detta nu bli lite varmt.

    Serveras med Pasta eller Ris

_________________
IRC: #FreezeBitch @ QuakeNet
URL: www.FreezeBitch.se


-"Varning för kaktusar"-
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Swedish Maffia Forum Index -> General discussion All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 2 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
   
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Om Cookies