View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
waingro Admin
Joined: 04 Dec 2002 Posts: 2492
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 13:18 pm Post subject: |
|
|
En annan ganska lätt god rätt är köttfärsfylld barkis
Skär av barkisens topp så du får som ett lock, sen tar du ut allt "mjukt" som finns i barkisen.
Stek upp köttfärs med champinjoner, lök och paprika och lite goda kryddor.
Sen blandar du i lite av innehållet ur barkisen i köttfärsen och lägger i köttfärsen i barkisen, täcker köttfärsen med massa ost (spelar ingen roll vilken), sen på med locket och in i ugnen med den, låt stå tills den börjar få en fin färg och osten ska va helt smällt.
Skit gott och ganska enkelt ! _________________ Heroes never die, they just reload ! |
|
Back to top |
|
|
Volvo 240
Joined: 13 Nov 2002 Posts: 6731
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 13:22 pm Post subject: |
|
|
stekt potatis bacon och ägg. |
|
Back to top |
|
|
TheMighty. Mistress
Joined: 07 Apr 2003 Posts: 1539 Location: Stockholm
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 15:28 pm Post subject: |
|
|
& [KACFM]kass wrote: | En annan ganska lätt god rätt är köttfärsfylld barkis
Skär av barkisens topp så du får som ett lock, sen tar du ut allt "mjukt" som finns i barkisen.
Stek upp köttfärs med champinjoner, lök och paprika och lite goda kryddor.
Sen blandar du i lite av innehållet ur barkisen i köttfärsen och lägger i köttfärsen i barkisen, täcker köttfärsen med massa ost (spelar ingen roll vilken), sen på med locket och in i ugnen med den, låt stå tills den börjar få en fin färg och osten ska va helt smällt.
Skit gott och ganska enkelt ! |
Ursäkta mig,,här anser jag mig vara matlagningsexperten no1 och så kommer du och slänger dig med värsta uttrycken som jag aldrig hört talas om...du kanske kan översätta det boråsiska ordet "BARKISEN"..för mig här i sthlm så betyder det BAR-KILLEN och jag vet inte om kannibalism är något som tilltalar mig just idag... _________________ Nicket gubbslem har jag lånat av en feministisk organisation.
Dock är även gubbslem en av sveriges vanligaste alger, på latin Gonyostomum semen.
All annan tolkning står för er..
|
|
Back to top |
|
|
[HVMK]Linedance
Joined: 12 Dec 2002 Posts: 2531 Location: borås
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 15:34 pm Post subject: |
|
|
[SSRF]gubbslem wrote: | & [KACFM]kass wrote: | En annan ganska lätt god rätt är köttfärsfylld barkis
Skär av barkisens topp så du får som ett lock, sen tar du ut allt "mjukt" som finns i barkisen.
Stek upp köttfärs med champinjoner, lök och paprika och lite goda kryddor.
Sen blandar du i lite av innehållet ur barkisen i köttfärsen och lägger i köttfärsen i barkisen, täcker köttfärsen med massa ost (spelar ingen roll vilken), sen på med locket och in i ugnen med den, låt stå tills den börjar få en fin färg och osten ska va helt smällt.
Skit gott och ganska enkelt ! |
Ursäkta mig,,här anser jag mig vara matlagningsexperten no1 och så kommer du och slänger dig med värsta uttrycken som jag aldrig hört talas om...du kanske kan översätta det boråsiska ordet "BARKISEN"..för mig här i sthlm så betyder det BAR-KILLEN och jag vet inte om kannibalism är något som tilltalar mig just idag... |
barkis. limpa vitt bröd. _________________ "du har gjort allt som man ska, du är artig du är glad." (raymond och maria) men du blir ändå aldrig månadens maffian! |
|
Back to top |
|
|
waingro Admin
Joined: 04 Dec 2002 Posts: 2492
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 15:36 pm Post subject: |
|
|
[SSRF]gubbslem wrote: | & [KACFM]kass wrote: | En annan ganska lätt god rätt är köttfärsfylld barkis
Skär av barkisens topp så du får som ett lock, sen tar du ut allt "mjukt" som finns i barkisen.
Stek upp köttfärs med champinjoner, lök och paprika och lite goda kryddor.
Sen blandar du i lite av innehållet ur barkisen i köttfärsen och lägger i köttfärsen i barkisen, täcker köttfärsen med massa ost (spelar ingen roll vilken), sen på med locket och in i ugnen med den, låt stå tills den börjar få en fin färg och osten ska va helt smällt.
Skit gott och ganska enkelt ! |
Ursäkta mig,,här anser jag mig vara matlagningsexperten no1 och så kommer du och slänger dig med värsta uttrycken som jag aldrig hört talas om...du kanske kan översätta det boråsiska ordet "BARKISEN"..för mig här i sthlm så betyder det BAR-KILLEN och jag vet inte om kannibalism är något som tilltalar mig just idag... |
Du vet väl vad en barkis är ?
En limpa typ... _________________ Heroes never die, they just reload ! |
|
Back to top |
|
|
Fren Master Admin Personnel
Joined: 01 Oct 2002 Posts: 7556
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 15:50 pm Post subject: |
|
|
det heter Bergis i sthlm av nån dum anledning _________________
|
|
Back to top |
|
|
waingro Admin
Joined: 04 Dec 2002 Posts: 2492
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 16:31 pm Post subject: |
|
|
[SM]Fren wrote: | det heter Bergis i sthlm av nån dum anledning |
haha de va de dummaste jag hört hahaha, jäjä man lär sig nåt nytt varje dag ! _________________ Heroes never die, they just reload ! |
|
Back to top |
|
|
Delreich
Joined: 06 Nov 2002 Posts: 1649 Location: Linköping
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 16:42 pm Post subject: |
|
|
[SM]Fren wrote: | det heter Bergis i sthlm av nån dum anledning |
inte bara stockholm... aldrig sett det nämnt som barkis förrut |
|
Back to top |
|
|
dyring
Joined: 22 Jan 2003 Posts: 1195 Location: helsingborg
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 16:50 pm Post subject: |
|
|
Ring 118118.
Fråga efter en pizzeria med hemkörning.
Bli kopplad(slå nummer själv är jobbigt)
Sätt dig vid datorn och chatta på IRC medan du väntar på pizza.
Gå och hämta pizzan vid dörren(jobbigt, men detta arbetet är tyvärr nödvändigt)
Är pizza.
Klart!
//dyring _________________ MER BAHRAIN ÅT FOLKET!!!
www.freezebitch.dk/
www.freezebitch.dk/forum |
|
Back to top |
|
|
Dude swm:s byfyllo
Joined: 02 Oct 2002 Posts: 5883
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 17:06 pm Post subject: |
|
|
Gå ut i köket, knuffa undan ölburkar och annat skräp och hitta kylen. Leta efter föda. Bli överlycklig när du hittar en burk tacosås (mild) och en avocado... sörpla i sig tacosåsen och ät avocadon med händerna.... det var min frukost idag... |
|
Back to top |
|
|
PlumSum
Joined: 04 Dec 2002 Posts: 958 Location: Iggesund
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 17:19 pm Post subject: |
|
|
Havlgrens Kycklingsfilée med pasta
denna gjorde jag idag
det blev för 2-3 pers
detta behöver du:
* Pasta (valfri)
* 2 kycklingfiléer
* 1 burk uncle ben's sweet thai chili
* 1 burk Creamfraiche
* 1/2 paprika (min va stor så därför halva)
* 1 lök (hade väldigt liten lök)
* 1 äpple
* ketchup
* kryddor
* wokpanna
* kastrull
Koka valfri pasta (jag körde sånna som ser ut som ett rör).
Stykafiléerna till tärningar, börja stek.
När de e färdiga stopppar du i hackadlök, tärnigs förmade äppelbitar å hackad paprika, blandar om å låter det brännas på lite.
NU häller du i sweet thai chili burken, blanda om.
sedan tar du pastan å häller i. häll på lite kehtcup å blanda om
häll i creamfraichen å blanda om.
Nu kryddar du med lite vitlökspulver. ta å krydda på med sweet chili krydda. Å sist men inte minst Curry en hel hög
nu låter står du å rör om medans det puttra/kokar (bara ett litet tag. typ max 4 min)
Sen e det bara å käka...de va gö gott
Fast ni ska ju tänka på vem som e kocken å inte världens bästa precis men han duger i krig _________________ Mod är bara vad den fege tar till när han inte törs!
#devil&saint
www.devilandsaint.tk |
|
Back to top |
|
|
Praest[Man] Anti Spam Force
Joined: 01 Nov 2002 Posts: 1761
|
Posted: Mon Feb 23, 2004 11:38 am Post subject: |
|
|
Enkelt recept också:
Kycklingfile (2 st, runt 300g eller nåt)
Frysta thaiwokgrönsaker
Thai Kycklingfond
Gul lök
Grädde
Slica upp kycklingen, stek upp den (noga, tänk på bakterierna), när de är stekta slänger du på löken tills den blir lite brynd, sen i med grönsakerna. Låt grönsakerna bli uppvärmda och lite småstekta, sen på med fonden och lite grädde (efter eget tycke). Sen krydda med curry och dylika saker.
Servera med ris. Fantastiskt gott, relativt nyttigt (beror på mängden grädde du tar) och går snabbt. |
|
Back to top |
|
|
cozed
Joined: 03 Sep 2003 Posts: 92 Location: Borås
|
Posted: Mon Feb 23, 2004 12:53 pm Post subject: |
|
|
Något som är underbart gott är Pasta á la Bacon!
"Lagom med makaroner"
2 pkt bacontärningar
½ gul lök
1 paprika
½ burk creme fraiche
lite sallad kan också adderas efteråt
Nu gör du såhär:
koka pastan samtidigt som du börjar steka bacontärningarna.
när du känner att du stekt ett tag så slänger du ner paprikan och löken i samma stekpanna, så att de kan dra åt sig utav baconens ljuvliga smak, eller vice versa.
känslan är viktig, för när du känner att du har stekt klart och kokat färdigt makaronerna, så är det bara till att lägga upp på en tallrik.
smeta på lite creme fraiche och kanske lite extra sallad.
Bon appetit!
annars så har vi något som är gott, men kanske inte så välbaserad mat.
enbart pasta med aromat. MUMMA! _________________ C to-the O to-the Z to-the E to-the D! |
|
Back to top |
|
|
naTas
Joined: 20 Oct 2002 Posts: 715 Location: Gbg
|
Posted: Mon Feb 23, 2004 16:27 pm Post subject: |
|
|
Man måste ju veta vad Barkisar e oavsett var man bor.
Trodde alla hade kollat på galenskaparnas serie "Macken" där ska dom ju fan få betalt med 40 Barkisar. Vely funny indeed _________________ Jag gillar gobbe och gobbe gillar mig!
http://www.moviewavs.com/cgi-bin/moviewavs.cgi?Old_School=ilikeyou.wav
"Trying is the first step towards failure"
"Assumption is the mother of all fuckups"
dmi |
|
Back to top |
|
|
[KACFM]meijs
Joined: 10 Oct 2002 Posts: 910 Location: Nordpolen
|
Posted: Mon Feb 23, 2004 20:53 pm Post subject: |
|
|
2 delar pulvermos utblandat med kallvatten (ska vara väldigt pulvrigt) och 1 del ketchup, mmmm... _________________ Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor |
|
Back to top |
|
|
mts pensionerad hest
Joined: 05 Aug 2003 Posts: 4658 Location: nkpg
|
Posted: Mon Feb 23, 2004 23:27 pm Post subject: |
|
|
* One nice slice of tenderized tideybeef (or equal amound of other beef)
* a couple of scared vegetables from the deepest hideout in the fridge
* potatoes potatoes potatoes
* some kind of nice gravy
fry beef, cook potatoes.. eat and enjoy! |
|
Back to top |
|
|
magnus Master Admin Technician
Joined: 28 Mar 2003 Posts: 7066 Location: CLASSIFIED
|
Posted: Tue Feb 24, 2004 3:54 am Post subject: |
|
|
Magnus bananpotatis wrote: |
Funkar bra med det mesta, hundra gånger godare än trista pommes o så.
- Sätt igång ugnen på 225 grader.
- Skala ett gäng potatisar, ej mjöliga. Ifall potatisarna är väldigt olika stora, så kan du skära itu de större. Är de ungefär lika stora blir det en jämnare effekt i nästa steg.
- Lätt potatisen i en kastrull med kallt vatten, och låt koka upp.
- Precis när allt har kokat upp så tar du av kastrull från platta och häller av vattnet.
- Skiva potatisen i klyftor. Du ska nu se att lite av ytan på potatisen har blivit lite kokt, dock inte mitten. Detta lägger grunden till framtida krispighet.
- Ta och olja in en plåt, gärna med någon finare olivolja, lägg potatisklyftorna i plåten och rör runt, så att potatisen blir lite inoljad.
- Ta en del ströbröd och strö över potatisen, och rör runt lite.
- Stoppa in plåten och vänta tills potatisen blev gyllenebrun, gärna lite svart i kanten.. krispigt är gott. Glöm inte att röra runt lite då o då, då det inte blir blekt på ena sidan och tvärtom på andra.
- Servera med en god bit kött, fisk, och sås.
|
_________________ "I believe in Mr Grieves"
-The Pixes
Freeze.. Bitch. ( #FreezeBitch @ q-net )
http://www.mrgrieves.com
http://www.hacka.net
http://www.osant.se
dmi |
|
Back to top |
|
|
[SSRF]Remoulade
Joined: 01 Oct 2002 Posts: 1709 Location: Sthlm
|
Posted: Tue Feb 24, 2004 10:47 am Post subject: |
|
|
En fin klassiker när det gäller fullmat är ju pasta med spenatsås...
Plocka fram din hackade spenat ur frysen, ge den en smäll. hacka en gul lök i halverade halvmånar, olja i en kastrull, ner med löken och en finhackad vitlöksklyfta. På med locket, under tiden rotar du igenom kryddskåpet och slarvar i lite vad du hittar. Bahmi goreng krydda och persilade funkar t. ex. skitbra ihop. Ner med spenaten när löken börjar se lite mjuk och go ut. Häll på lite vatten så att du inte sabbar kastrullen.
Nu kommer tricket..... Precis när créme fraichen ska i så chockar du din spenat med sjukt mycket slotts starka senap!!!! I med pastan och slafsa runt lite. Smaskens!! _________________ http://www.ssrf.webb.se/
http://www.sinanju.com/ |
|
Back to top |
|
|
[KACFM]Old_Dog
Joined: 28 Oct 2002 Posts: 1195 Location: Gothenburg / Sweden
|
Posted: Tue Feb 24, 2004 11:07 am Post subject: |
|
|
Min fiskgryta...(Ungefär = Bouilla-Baisse)
Torsk. (Går också bra med kattfisk)
Gul Lök
Vitlök
Färska Räkor.
Champinjoner.
Grädde.
Créme Fraiche.
Laxfjordens Musslor i vitlökssmör.
Vitt vin.
-----------------
Stek löken. (Separat) Salta och peppra.
Stek räkorna (lätt) och pressa över 1 klyfta vitlök. Salta och peppra.
Stek Champinjoner. Salta och peppra.
Häll lite olja i en gryta och låt oljan bli varm.
Rör ner löken, räkorna och champinjorerna.
Red detta med grädde, créme fraiche och vitt vin. Tillsätt vatten tills du en konsistens någonstans mellan gryta och soppa.
Koka nu upp innehållet i grytan och lägg i torsken som du låter koka med ca. 5 minuter. Efter att torsken är färdig lägger du i musslorna.
Servera med ris, en kall pilsner och helst ett nybakt bröd till. _________________ Häst utan tygel, som vägen minns.
Ta mig till landet som inte finns. |
|
Back to top |
|
|
KrosuZ Senior Admin
Joined: 01 Oct 2002 Posts: 4892 Location: Lund
|
Posted: Tue Feb 24, 2004 13:26 pm Post subject: |
|
|
Korvkrösuznoff för 1-3 pers
Du behöver:
- 1 - 1 1/2 lök (beror på storlek osv)
- 1 pkt Grädde av någon sort eller Créme Fraiche
- Ketchup
- Tomatpuré
- 1 korv (helst falukorv) detta kan ju väljas beror på smak
- Olja eller smör (detta också lite beroende på smak)
- Pasta vänliga kryddor
Gör så här:
Släng ner matfett i en stekpanna. Finhacka löken lägg ner det i stekpannan när de fettet har vrämts upp o sänk även lite på värmen för att sedan skiva korven o lägg ner även de i stekpannan. När även korven börjar få färg sänker du på värmen för o sedan klicka i grädden. Låt de puttra lite för att sedan färgsätta de med lite tomatpuré och ketchup (ketchupen är mer för en smakbrytning) detta är för att färgsätta maten till en röd nyans. Krydda med salt och peppar. Även lite andra kryddor som Basilika, oregano och så... ett hemligt tips är färdiga Pasta kryddor... låt detta nu bli lite varmt.
Serveras med Pasta eller Ris _________________ IRC: #FreezeBitch @ QuakeNet
URL: www.FreezeBitch.se
-"Varning för kaktusar"- |
|
Back to top |
|
|
|