HomeHome   FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister   Log inLog in 
kokboken för oss ungkarlar
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Swedish Maffia Forum Index -> General discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Animal Mother



Joined: 02 Feb 2003
Posts: 3231

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 1:11 am    Post subject: kokboken för oss ungkarlar Reply with quote

tänkte att folk här kunde ge lite tips på fina recept som passar oss singel-pågar.
alltså enkla grejjer som vem som helst kan röra ihopa med nästan inga ingridienser alls och helt utan skill.

har själv smällt i mig en något unik nattmåltid.
tänkte skriva ner receptet här:
som alla vet så är stommen, det viktigaste i varje mans måltid mängden pasta, så därför börjar vi koka upp 3dl snabbmakaroner.
när man fått det klar så slänger man i en riklig mängd smör, ketchup och en del aioli (typ vitlöksdressing för okunniga kockar)
under tiden så har man kört igång stekpannan där man självklart måste köra ner lite mamma scans produkter.
så ner i pannan slänger vi 1.5/3 påse med pyttipanna och ett tiotal mamma scan köttbullar.
sen så har man ju såklart, som alla andra värstingkockar 2 stekpannor så på det andra järnet steker man upp 2 ägg, inte hårt stekta eller vända.
sen när allt detta är klart så tömmer man kastrullen med makaroner och vatten för att sen hälla tillbaka makkisarna i kastrullen igen, däri slänger man sen ägg, pyttipanna och köttbullar, rör ihopa.
med ketchup, smör och aioli i så ska man nu ha jobbat upp en fin färg, som man sedan kryddar med rikligt med rödbetor och rödbetssaft <--- viktigaste av allt för att få det lite saftigare och få en riktigt fin rosa färg.
äger man sen ett paket mjölk i kylskåpet så tar man såklart den, i mitt fall blev det en mellanöl.

smaklig måltid

OBS! bör ätas på natten, gärna efter en ordentlig utekväll

_________________
Reach Out and Touch Herr Oberst.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
McQwert



Joined: 16 Jan 2003
Posts: 1639
Location: Västkusten

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 1:18 am    Post subject: Reply with quote

Mums! Det där lät riktigt gott Oberst Smile


Postade detta recept i en tidigare topic, men jag postar igen:

Laxpytt med pasta (2 port)
3dl makaroner
2 frysta laxfiléer (Färska går naturligtvis lika bra)
1 burk champinjoner
skaftet från en purjolök
matfett (smör rekommenderas starkt)
salt/peppar

Börja med att steka laxen i rikligt med fett (varför förstår ni senare), samtidigt som du kokar makaronerna i saltat vatten. När laxen har stekts färdigt (då den är gyllenbrun på utsidan och har fått en rosa, fin färg inuti) Tar man upp den ur stekpannan och lägger den åt sidan ett tag.
Nu ska man skära purjolöken i skivor och steka i samma fett som laxen stektes i för att den goda lax-aromen ska gå in i purjon. Slå på champinjonerna och fräs en kort stund.
Nu ska makaronerna man kokade ner i stekpannan, och till sist även laxen igen. låt fräsa i ett par minuter samtidigt som du kryddar med peppar. Var inte för feg med pepparn, utan ta så det känns (dock inte för mycket heller). Saltet bör man vara försiktig med här, efterssom laxen och smöret redan innehåller salt. Använd det istället till makaronerna.

Servera och njut!!

_________________
In Trance we Trust!
Back to top
View user's profile Send private message
[HVMK]Linedance



Joined: 12 Dec 2002
Posts: 2531
Location: borås

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 1:48 am    Post subject: Reply with quote

stek potatis, tomater och nå gammalt överblivet kött/korv paprikapulver. sen kan du knäcka i ett ägg om du vill ha extra proteiner. följ upp med en folköl eller mjölk.

det klarar man sig bra på. om du känner dig lite spexig så släng i lite äpple i stekpannan och skär upp lite sallad.

puss.

_________________
"du har gjort allt som man ska, du är artig du är glad." (raymond och maria) men du blir ändå aldrig månadens maffian!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Praest[Man]
Anti Spam Force


Joined: 01 Nov 2002
Posts: 1761

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 2:09 am    Post subject: Reply with quote

Ni lägger ner för mycket tid:

Gå till affären, plocka upp lite Findus asiatiska nudlar med grönsaksblandning, 3 dl vatten i en panna och koka bort vattnet. Under tiden kryddar du massa med dina favoritkryddor som passar till asiatisk mat, lägg på lite Sambal Oelek efteråt och sen äter du.

Väldigt gott, tar max 5 minuter att göra iordning.
Back to top
View user's profile Send private message
JabbanTheHut



Joined: 09 Oct 2002
Posts: 108
Location: Östersund

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 2:11 am    Post subject: Reply with quote

Jabbans Köttfärs Gryta.

500 g Finmalet Köttfärs
1 Burk vita/bruna bönor med tomat sås
1 stor Gul Lök
1 Paprika (helst grön)
1 230g burk med Hot Taco sås
2 dl Grädde
Cayenpeppar, Svart/vit peppar salt.

Börja med Att bryna Löken på svag värme, så att den blir lös o god. Dra sen upp värmen till högsta o bryn o salta köttfärsen ordentligt.
Häll i bönorna + paprikan, lök grädde ja allt.

Låt det puttra 10 minuter o server a det med Vitt bröd o kall Mjölk.. mumms filli babban...
Smile

_________________
Bättre lite skit i hörnet än ett rent helvete.
-------------------------------------------------
Athlon XP3200-1024 ddram-Asus GF4 ti4200 128MB-Epox -EP 8R -2x Western D 120g-Win XP Pro-SB live-intelli 3.0. +näsa öron ögon o mun.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
JabbanTheHut



Joined: 09 Oct 2002
Posts: 108
Location: Östersund

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 2:25 am    Post subject: Reply with quote

Biff ala Jabban

1 stor skivad Oxfile/rostbiff
1/4 flaska Japansk soya
3 stora bakpotatisar
salt, cyenpeppar o peppear.

Marinad. salta peppra (cayen + vanlig] biffen o lägg den den i en pose och häll i Soyan, låt den marineras i ca 1t. Stek sedan snabbt på Hög värme-

Ungsbakad potatis. Ställ ungen på cs:175 borsta potatisen o klä in den i Ungssäkert folie papper. Tllagas på cs:40 min eller tills potatise e mjuk.
serveras med Vitlöks smör o Cream fraeish.

_________________
Bättre lite skit i hörnet än ett rent helvete.
-------------------------------------------------
Athlon XP3200-1024 ddram-Asus GF4 ti4200 128MB-Epox -EP 8R -2x Western D 120g-Win XP Pro-SB live-intelli 3.0. +näsa öron ögon o mun.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Delreich



Joined: 06 Nov 2002
Posts: 1649
Location: Linköping

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 2:48 am    Post subject: Reply with quote

lite i stil med prellens:

pommes av valfritt slag, korv (varmkorv, chorizo, vad man nu vill ha... köttbullar funkar säkert också).
häll upp lagom med pommes på plåt, in i ungen enligt tillagningsanvisningar på förpackningen.
lägg in korven (eller vad ni nu valde) när det är ungefär lagom mkt tid kvar på pommesen.
(lämplig tid tas lämpligen reda på med hälp av empiriska experiment)

sen är det bara att hälla upp på tallrik och äta. minimalt med disk och jobb.
använd bakplåtspapper så blir det ännu mindre disk.
Back to top
View user's profile Send private message
Tideypoo
Senior Admin


Joined: 03 Apr 2003
Posts: 1636
Location: Stockholm

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 3:01 am    Post subject: Reply with quote

easy and impressive chicken:

1 bag kyckling klubbor (there are 3 per bag usually)
3-4 poatoes, cut into quarters
1 large red onion, cut into 1/8 slices
2-3 garlic cloves (smash them, leave the skin on)
olive oil
salt/pepper/herbs etc
1 red or yellow pepper (optional, cut into strips)

put kycklingklubbor into a oven pan. arrange potatoes, onions and garlic evenly around chicken. sprinkle with spices and olive oil (pour about 1tbsp onto each garlic clove to keeo them from burning) add 1dl water if you want.

bake at 170C until chicken is done (about an hour for fully defrosted chicken). for crispy chicken, "pensla" the chicken every 15 minutes using the grease in the pan. If you want the peppers in this recipie, add them after 30 mins and just spread the over the top of the chicken/veggies. they burn if you leave them in too long.

Tidey

_________________
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
PlumSum



Joined: 04 Dec 2002
Posts: 958
Location: Iggesund

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 7:52 am    Post subject: Reply with quote

Här e ett smarigt recept som jag drog ihop igår Very Happy

du kokar lite psta helst skruvstänger. sen har du laxfile som du steker tills de blir bra. hackar ner lite äpple i det. låter de få lite färg. slänger ner lite hackad paprika. häll i lite räkor. ta pastan å häll det i stekpannan. tillsätt en burk creamfrechs (stavningen).krydda med vitlökspulver, curry å sweet chili. låt det koka/puttra i 5 min. sen är den FÄRDIG att ätas Very Happy

_________________
Mod är bara vad den fege tar till när han inte törs!


#devil&saint
www.devilandsaint.tk
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Den Onde



Joined: 14 Dec 2002
Posts: 147
Location: Stockholm

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 9:53 am    Post subject: Reply with quote

Simpel laxröra:

-Kallrökt lax i skivor
-Creme Fraiche
-Gräslök (finns i små paket i frysdisken)
-Ev. lite matlagningsvin
-Salt/Peppar
-Valfri typ av pasta

1. Koka pastan
2. Skär laxen i lagom stora bitar
3. Häll i Creme Fraichen i en kastrull på svag värme
3. I med lax,gräslök och vinet (vinet är mest till för att kontrollera konsistensen)
4. Låt det hela koka upp (obs det ska inte stå och koka länge)
5. Smaka av med salt och peppar

Klart!

//Onde -blev hungrig nu-
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
PlumSum



Joined: 04 Dec 2002
Posts: 958
Location: Iggesund

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 10:30 am    Post subject: Reply with quote

nån som har nå hett tips på kycklingfile mat??? tänkte dra ihop nåt sånt idag... så om nån har tips skriv det. å gö det fort Smile


blir väl att jag slänger i det jag hittar å hoppas på det bästa Very Happy




Ett annat simplet tips e att blanda i rostadlök i makaroner å köttbullar rätten. plus lite ost skadar ej Very Happy

_________________
Mod är bara vad den fege tar till när han inte törs!


#devil&saint
www.devilandsaint.tk
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
waingro
Admin


Joined: 04 Dec 2002
Posts: 2492

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 11:00 am    Post subject: Reply with quote

Pastaröra eller nåt...

Stek ägg, bacon och köttbullar ( inte mamma scans, gärna Felix delikatessköttbullar ), koka pasta, gärna spagetti.
Rör ner allt i samma kastrull och knäck 1 eller 2 råa ägg i och sen tar du en sax och klipper sönder allt så det blir till ganska små bitar.

Ätes kallt eller varmt, lika gott, gärna med en Tuborg folköl 2.8 till !

Pasta med chillisås.

Köp en flaska söt sur chillisås sen kokar du pasta, blanda !
Skit gott e de !


Fiskpinnar med ris och curry !

Koka ris och gör en currysås (på påse), fiskpinnarna lägger du i brödrosten, de blir skit krispiga och goda tro det eller ej !

Pasta med chilli å kyckling !

Kycklingfilé som du skär i bitar som du sedan börjar steka, blanda i lite grönsaker som är gott; rödlök, grön eller gul paprika, när dett stekt så kycklingen är klar blandar du i en burk creme fraiche med chillismak, ni vet den där gul/röda.
Blanda även i ketchup, tabasco och sambal oelek om ni har för att göra den stark, eventuellt lite kryddor som ni tycker är goda, låt allting "koka" i stekpannan tills det får en fin färg, smaka gärna av då och då.
Koka pasta (gärna bandspagetti) och servera med lite oregano över.
Går bra att bjuda damer på med en flaska vitt, gärna ett lättdrucket moselvin.


Hoppas det smakar !

_________________
Heroes never die, they just reload !
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
McQwert



Joined: 16 Jan 2003
Posts: 1639
Location: Västkusten

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 11:17 am    Post subject: Reply with quote

Enkelt recept för kyckling:

Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor och stek dem i smör tills de har fått färg inuti. Blandra ner lök och champinjoner och häll på ett paket Kelda örtkryddad sås. Låt puttra en stund. Servera med ris

_________________
In Trance we Trust!
Back to top
View user's profile Send private message
PlumSum



Joined: 04 Dec 2002
Posts: 958
Location: Iggesund

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 11:34 am    Post subject: Reply with quote

hmm låter gott. tror jag kommer köra en variant på kass kyckling tips längst ner.

Jag säger hur jag gjorde å om det blev gott. jag e en sån här snubbe som blandar det mesta å det brukar oftas bli bra...hittils har jag inte misslyckats med mix rätter som jag gjort. fast nångång ska ju va den första Very Happy

_________________
Mod är bara vad den fege tar till när han inte törs!


#devil&saint
www.devilandsaint.tk
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
_marauder



Joined: 02 Nov 2002
Posts: 1815
Location: Lund

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 12:14 pm    Post subject: Reply with quote

Okaj.. min special:

    □ Koka mycket gnocchi.
    □ Häll upp dem i en skål.
    □ Öppna en burk tonfisk
    □ Töm den i skålen.
    □ Klyfta lite tomater och häll i.
    □ Häll på lite olivolja, svartpeppar, citronpeppar och salt. Yummi Very Happy

_________________
"The better you look the more you see" - Victor Ward
XP1700+ @ 2400MHz (210x11.5) (JIUHB - 0308MPMW) | Epox 8RDA+ | 2x256 MB Corsair XMS3200 | Hitachi Deskstar 7K250 160GB| Radeon 9800 PRO 380/340 @ 410/360 | 3dmark '01: 18203
Back to top
View user's profile Send private message
Tideypoo
Senior Admin


Joined: 03 Apr 2003
Posts: 1636
Location: Stockholm

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

this is my fave way of eating kycklingfilée

3 defrosted chicken filé
3dl breadcrumbs (ströbröd)
1tbsp spices (I use OWL or Knorr dip/dressing mixes)

preheat oven to 225C
mix spice with breadcrumbs in a bowl. put a chicken peice in the bowl and smash it around until its covered in crumbs. carefully place chicken peice on a bakplåt that is sprayed with oil or something. just so it wont stick. put the pan in the oven and turn the heat down to 160C. Bake for 40min or until no longer pink in the center. mmmcrispy chicken.

_________________
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Fenan
2006 Gulddonator
2006 Gulddonator


Joined: 01 Oct 2002
Posts: 3348
Location: Örebro

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

kika också i

http://www.swm.se/viewtopic.php?t=3876&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=recept
http://www.swm.se/viewtopic.php?t=8611&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=recept
Back to top
View user's profile Send private message
str



Joined: 07 Feb 2003
Posts: 815
Location: Borås

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 13:09 pm    Post subject: Reply with quote

PlumSum wrote:
nån som har nå hett tips på kycklingfile mat??? tänkte dra ihop nåt sånt idag... så om nån har tips skriv det. å gö det fort Smile


blir väl att jag slänger i det jag hittar å hoppas på det bästa Very Happy




Ett annat simplet tips e att blanda i rostadlök i makaroner å köttbullar rätten. plus lite ost skadar ej Very Happy
Minns i riktigt men benfritt kyckling lår.. sen lite cream fraiche och stark söt sur sås och kleta in det i en stor sörja! sen in med det i ugnen på en porslin gryta eller vad det heter och lite jasmin ris till det mums fillibabba:)
Back to top
View user's profile Send private message
Tolle



Joined: 22 Dec 2002
Posts: 3395
Location: Borås, Sweden

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 13:10 pm    Post subject: Reply with quote

är ytterst tacksam för alla inlägg i denna topicen. Precis vad jag behöver Smile
_________________
Toalettpapper binder samman människor i samhället.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Fren
Master Admin
Personnel


Joined: 01 Oct 2002
Posts: 7556

PostPosted: Sun Feb 22, 2004 13:18 pm    Post subject: Reply with quote

Bra nattmat när man kommit hem från krogen:

Ta vad du har. Stek det som ska stekas, koka det som ska kokas, se till att ha allt i så må bitar som möjligt.
Rör ihop allt i kastrullen du kokar i (efter att ha hällt bort eventuellt kokvatten o.dyl.).
Ketsup funkar till allt. Tro mig. tom pannkakor.

Ni förstår, när man kommer hem full som ett badkar så är man inte så intresserad av en gourmémåltid utan man vill bara ha nåt i magen.

Ballast är om man inte lyckas äta upp allt, vilket man iofs gör 99/100 ggr, och hittar röran dagen efter... och tänker, vafan är detta??? spydde jag igår?? Very Happy

_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Swedish Maffia Forum Index -> General discussion All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
   
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Om Cookies