HomeHome   FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister   Log inLog in 
Coverage: ESWC förkval #2 på Inferno-Online

 
Post new topic   Reply to topic    Swedish Maffia Forum Index -> News
View previous topic :: View next topic  
Author Message
KneeoJoined: 16 Aug 2005
Posts: 68
Location: Skellefteå

PostPosted: Sun Jun 03, 2007 12:28 pm    Post subject: Coverage: ESWC förkval #2 på Inferno-Online Reply with quote

Igår tog åtta nya spelsugna lag plats på Inferno-Online i Stockholm för att spela om ytterligare två platser i slutkvalet på DreamHack i sommar. Många organisationer inklusive Gamepassion var representerade i denna kvalupplaga. CPL mästarna från i vintras fnatic var också på plats och fick ses som stora favoriter.

Nedan följer samtliga deltagande lag ordnade efter seedningen, samt deras laguppställningar:

1. fnatic - Archi, cArn, f0rest, ins, dsn
2. XPG - xynk, denwin, Cracker, robsix, senze
3. hippopotamus - ekr, blomstar, hajjen, DOJJO, molander
4. Game-Studio - hedemark, freddan, igis, Jumpy, hollie
5. Letalis.Gaming - thall, LiNe, netion, hye, unik
6. Gamepassion - adde, Robin, ezy, qns, stf
7. d00m - ken1, xqz, glowing, GTS, Lebari
8. Iwku - xeron, rdl, floreNz, FYRR73, hyvlarn

De två inledande matcherna spelades precis som förra gången 09.00. Vi fick inte se fnatic spela i denna omgång då motståndet d00m lämnade WO vilket ger fnatic segern med 16-0. Vi fick istället följa en spännande och jämn kamp mellan hippopotamus och Letalis.Gaming. Denna match slutade med en 16-13 vinst till hippos favör.

Kvalet spelas under ett ganska stramt schema så andra omgången i Grupp A drog igång i stort sett direkt efter första matchen var över. Nu var det dags för fnatic att kliva in i turneringen på allvar. Man motsvarade allas förväntningar genom att besegra Letalis.Gaming med 20-10. I den andra matchen fick hippopotamus briljera och vann mot d00m med 28-2.

Efter andra omgången hade alltså fnatic och hippo kammat hem full pott, dvs 6 poäng vardera. Detta betydde att båda lagen var klara för semifinal och i den 3:e och avslutande omgången ställdes dessa mot varandra för att avgöra placeringen och vem som skulle få möta 1:an respektive 2:an från Grupp B.

Denna match blev aldrig intressant, det började med att servern craschade efter bara några rundor. Lite senare krånglade även cs för blomstar i hippo, som fick spela med 4 spelare delar av matchen. När sedan fnatic vunnit 16 rundor var ställningen 16-5 och hippopotamus droppade och fnatic tilldelades därför dessa rundor. Därför slutade matchen alltså 25-5.

I den andra matchen, där endast äran stod på spel, spelade Letalis.Gaming och d00m lika. Efter det hade båda lagen 1 poäng och Letalis.Gaming knep 3:e platsen tack vare bättre rundskillnad.

Grupp A slutar alltså såhär:

1. fnatic 9 p (61-15)
2. hippopotamus 6 p (49-40)
3. Letalis.Gaming 1 p (38-51)
4. d00m 1 p (17-59)Direkt efter det att Grupp A var avslutad var det dags att dra igång Grupp B. Denna inledande omgång innehåll två matcher mellan Gamepassion och Game-Studio samt XPG och IWKU.

Gamepassion - Game-Studio blev som väntat en jämn match som GP lyckades vinna med 20-10. Siffrorna talar inte riktigt för hur jämn matchen var, men matchen var jämn under första halvlek när Gamepassion spelade som försvarande lag. Ställningen var 8-7 till GP efter att hälften av rundorna var spelade.
Sedan spelade GP mycket bra som anfallande lag och lyckades säkra vinsten efter 16-10 och fick sedan resten av rundorna som gav oss slutresultatet 20-10.

I den andra matchen ångade XPG på och inte helt oväntat lyckades man besegra IWKU med hela 24-6. Ska också sägas att XPG spelade riktigt bra i denna matchen.

I nästa omgång ställdes de båda segrarna mot varandra. Gamepassion gick segrande även ur denna match och slutsiffrorna skrevs till 19-11. I och med denna vinst var Gamepassion klara för semifinal men andra platsen var fortfarande helt öppen, eftersom den andra matchen mellan Game-Studio och IWKU slutade oavgjort 15-15.

I den avslutande matchen ställdes XPG mot Game-Studio. XPG vann efter 19-11 och tog den andra semifinalsplatsen efter Gamepassion. Gamepassion i sin tur förlorade mot IWKU som spelade riktigt bra och tog 3 välförtjänta poäng.

Grupp B slutar alltså såhär:

1. Gamepassion 6 p (53-37)
2. XPG 6 p (51-36)
3. Iwku 4 p (37-53)
4. Game-Studio 1 p (36-51)Som ni säkert vet ställs 1:orna från grupperna mot 2:an i den andra gruppen. I dessa två matcher stod mycket på spel då man endast behöver ta sig vidare till finalen för att få en plats i slutkvalet. Dessa två matcher skulle gå av stapeln 18.00 och kartan som skulle spelas var De_Inferno. Här nedanför ser ni de två semifinalerna på print:

fnatic vs. XPG
Gamepassion vs. hippopotamus

Här tog resan slut för de båda cuporganisationerna. XPG fick kliva åt sidan för fnatic som enkelt vann med 16-6. Gamepassion stod emot riktigt bra mot hippopotamus men förlorade de avgörande rundorna och slutresultatet blev 16-14 till hippo.

Nu var det alltså klart, fnatic och hippopotamus kommer att åka till DreamHack nu i sommar för att försöka kvala in till ESWC. Men först skulle detta kval avslutas med en final mellan de båda.

fnatic vs. hippopotamus

Detta blev lite av en uppvisningsmatch för fnatic. Hippopotamus hade inte riktigt något att säga till om och matchen slutade 16-4. Ett mycket bra resultat för fnatic som i det hela gjort ett säkert och bra kval.

Slutord:

Storfavoriterna fnatic motsvarade alla förväntningar och vann alla sina matcher hur säkert som helst och deras goda form håller i sig. Måste säga att det ser riktigt lovande ut för fnatic inför slutkvalet. Jag tror att hippopotamus kan få det tufft uppemot de bästa på DreamHack men dem ska helt klart inte underskattas heller.

Tidigare idag blev det även klart vilka två lag som åker till slutkvalet från Spelarenans laddersystem där de två lag med bäst ladderpoäng gick vidare. Dessa två var Novamania och CAI.

Nu är alltså 6 lag klara för slutkvalet på DreamHack som närmar sig med stormsteg. Den 17 juni kommer följande lag att finnas på plats:

SK
EvilZone
fnatic
hippopotamus
esc.Novamania
Cold As ICE

Jag tackar för mig och vill också tacka samtliga lag som spelade igår som gjorde hela gårdagen intressant. Vill också passa på att önska alla kvalificerade lag lycka till på DreamHack.

_________________


Jag sökte jobb som Exorcist men platsen var redan besatt..
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
ZirapeJoined: 21 Nov 2005
Posts: 972
Location: leksand

PostPosted: Sun Jun 03, 2007 17:27 pm    Post subject: Reply with quote

sehr gut! Smile
Back to top
View user's profile Send private message
JJ
2006 Silverdonator
2006 Silverdonator


Joined: 03 Mar 2003
Posts: 245
Location: Borås

PostPosted: Sun Jun 03, 2007 22:40 pm    Post subject: Reply with quote

Nice cover. keep it up!

Hade lite förhoppningar om att de glada skåningarna i Letalis skulle ha en skrällchans här men lite slarv i gruppspelet satte stopp för det tyvärr.

Ska bli kul att se CAI på lan också Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Redlum-X
Admin


Joined: 07 Sep 2005
Posts: 297

PostPosted: Mon Jun 04, 2007 14:15 pm    Post subject: Reply with quote

Keep up the good work Smile
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Ice-4-ManJoined: 18 Jun 2003
Posts: 3874
Location: Borås

PostPosted: Mon Jun 04, 2007 15:28 pm    Post subject: Reply with quote

najs wörk män Cool
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
alakhai^
Admin


Joined: 02 Oct 2002
Posts: 515
Location: Luleå

PostPosted: Mon Jun 04, 2007 17:20 pm    Post subject: Reply with quote

go knEeo!
_________________
Im addicted to Swedish Maffia
#kacfm
#[naken] om kläderna är i vägen
Back to top
View user's profile Send private message
Mole^^Joined: 30 Apr 2003
Posts: 1215
Location: Borås...

PostPosted: Wed Jun 06, 2007 16:12 pm    Post subject: Reply with quote

go fnatic..
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Swedish Maffia Forum Index -> News All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
   
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Om Cookies